Sign In

Receptek

Mindent bele leves

 

Mindent bele leves

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab vöröshagyma közepes
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 evőkanál
  • 50 gramm mexikói zöldségkeverék főtt
  • 100 gramm burgonya főtt
  • 100 gramm főtt tészta (gluténmentes)
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 100 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A tetszőlegesen felaprított vöröshagymát megdinszteljük az olajon, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, rászórjuk a lisztet, egy percig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, rászórjuk a felaprított zöldpaprikát és paradicsomot, és kevergetés közben felöntjük 1200 ml vízzel, megsózzuk.
  • Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 10 percig főzzük. Ezután adjuk hozzá a már megfőzött mexikói zöldséget, a főtt burgonyát, főtt tésztát. Egyet forralunk rajta, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Tálaláskor egy-egy kanál tejfölt teszünk a levesbe.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating