Mini pizzás csiga
Mini pizzás csiga
Hozzávalók
- 1 nagy tubus pizza krém
- 2-3 evőkanál tejföl
- 150 gramm reszelt sajt
- 150 gramm gépsonka apróra vágva
A gluténmentes leveles tésztához:
- 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 darab tojás
- 100 gramm tejföl függ a tojás nagyságától
- 1 mokkáskanál só
- 50 gramm vaj
A kenéshez:
- 100 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 200 gramm vaj
- 10 gramm rizsliszt a nyújtáshoz
Instrukciók
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 100 gramm lisztet 200 gramm vajjal kikeverünk, és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, és 2 felé vágjuk. 2 órát hűtőben pihentetjük, vagy fagyasztani is lehet (én most nem pihentettem).
- A darabokból vékony téglalapokat nyújtunk. Egyenletesen rákenjük a tejföllel elkevert pizza krémet, rászórjuk az apróra vágott sonkát és a sajt felét. Szorosan föltekerjük a krémes, sajtos tésztát, majd a rúdból ujjnyi széles szeleteket vágunk.
- Ezeket egymás mellé tepsire tesszük, és a maradék sajttal megszórjuk a tetejüket. Hamar megsülnek (180 C, kb. 20 perc), mert vékonyak. Ha gazdagítani szeretnénk, akkor a pizza krémre tehetünk bármi más, ízlésünknek megfelelő tölteléket.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)