Sign In

Receptek

Mogyorós-kávés kocka

 

Mogyorós-kávés kocka

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 30 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 6 darab tojás
  • 100 gramm cukor (édesítő)
  • 1/2 mokkáskanál
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 150 gramm darált mogyoró
  • 6 gramm sütőpor
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A krémhez:

  • 120 gramm vaníliás pudingpor
  • 900 ml tej
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 2 evőkanál őrölt feketekávé
  • 120 gramm cukor (édesítő)
  • 250 gramm Rama margarin
  • 50 gramm darált mogyoró

A tetejére:

  • 2 evőkanál pirított mogyoró durvára vágott
  • 2 evőkanál csokireszelék

Instrukciók
 

  • A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a fele mennyiségű cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a sóval fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és a liszttel összekevert darált mogyorót, az olajat, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe (25x35cm) öntjük a masszát, és 170 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  • Elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel és a sóval a szokásos módon sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, belekeverjük az őrölt kávét, a darált mogyorót és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
  • A megsült tésztát, amikor langyosra hűlt, egy nagyobb tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és teljesen kihűtjük. Mikor már a tészta és a krém is kihűlt, rákenjük a tésztára a krémet, és a tetejét megszórjuk a mogyoróval és a csokireszelékkel.
  • Fogyasztásig hűtőben tároljuk. A cukor mennyisége lehet változó, mi nem szeretjük a túl édes sütiket, érdemes néha megkóstolni, mert édesítőből is más-más mennyiség lehet a megfelelő.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kávés, mogyoró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating