Mogyorós-kávés kocka
Mogyorós-kávés kocka
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 darab tojás
- 100 gramm cukor (édesítő)
- 1/2 mokkáskanál só
- 3 evőkanál rizsliszt
- 150 gramm darált mogyoró
- 6 gramm sütőpor
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A krémhez:
- 120 gramm vaníliás pudingpor
- 900 ml tej
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 evőkanál őrölt feketekávé
- 120 gramm cukor (édesítő)
- 250 gramm Rama margarin
- 50 gramm darált mogyoró
A tetejére:
- 2 evőkanál pirított mogyoró durvára vágott
- 2 evőkanál csokireszelék
Instrukciók
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a fele mennyiségű cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és a sóval fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és a liszttel összekevert darált mogyorót, az olajat, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjehabot is.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe (25x35cm) öntjük a masszát, és 170 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- Elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel és a sóval a szokásos módon sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, belekeverjük az őrölt kávét, a darált mogyorót és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
- A megsült tésztát, amikor langyosra hűlt, egy nagyobb tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és teljesen kihűtjük. Mikor már a tészta és a krém is kihűlt, rákenjük a tésztára a krémet, és a tetejét megszórjuk a mogyoróval és a csokireszelékkel.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk. A cukor mennyisége lehet változó, mi nem szeretjük a túl édes sütiket, érdemes néha megkóstolni, mert édesítőből is más-más mennyiség lehet a megfelelő.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)