Sign In

Receptek

Mogyoróvajas pite és házi mogyoróvaj készítés

Mogyoróvajas pite és házi mogyoróvaj készítés

mogyoróvaj készítés mogyoróvajas pite recept gluténmentes recept mentes magazin
Mogyoróvaj készítés, gluténmentes mogyoróvajas pite recept – Mentes Magazin

Isteni finom kekszet lehet belőle sütni, de nem csak kekszhez jó, hanem zabpehelyhez is lehet keverni, nutella is készíthető belőle, sőt, tortaalapnak is kiváló! A pite frissen pihe-puha, omlik a szájban, de 1-2 nap után ropogós keksszé válik.

mogyoróvaj készítés mogyoróvajas pite recept gluténmentes recept mentes magazin

Mogyoróvajas pite és házi mogyoróvaj készítés

Előkészítési idő 25 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 40 dkg

Hozzávalók
  

A mogyoróvajhoz:

  • 350 gramm amerikai mogyoró héj nélkül mérve
  • 3 evőkanál mogyoróolaj hiányában: napraforgóolaj
  • 1/2 mokkáskanál
  • 3 evőkanál méz

A mogyoróvajas pitéhez:

  • 400 gramm mogyoróvaj mogyoródarabos
  • 100 gramm barnacukor
  • 4 darab tojás
  • 10 gramm szódabikarbóna kb. 2 mokkáskanál
  • 150 gramm étcsoki-csepp

Instrukciók
 

  • A mogyoróból 50 grammot elveszünk, a többit finomra ledaráljuk. Késes aprítóba szórjuk, ennek hiányában egy mélyebb, magas falú edénybe, és botmixerrel elkezdjük aprítani, krémessé keverni.
  • Közben hozzáadjuk az olajat és a mézet. A sót érdemes 1 mokkáskanál vízben feloldani, mielőtt hozzáadjuk. Néhány perc után krémes állagúvá fog válni a mogyoró.
  • A félretett 50 gramm mogyorót darabosra daráljuk, és a végén a kész mogyoróvajhoz keverjük, így isteni finom kekszet lehet készíteni belőle.
  • A mogyoróvajas pitéhez a mogyoróvajat összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a szódabikarbónával, végül az étcsoki-cseppel.
  • Sütőpapíros tepsire (37x27 cm) öntjük, 1 cm vékonyan elterítjük, majd 180°C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Miután megsült, kisebb négyzetekre felvágjuk, de használhatjuk tortalapnak is, tetszőleges krémmel megkenve.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó babakeksz, mogyoróvaj, nutella, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating