Sign In

Receptek

Narancsos-sütőtökös mousse

 

Narancsos-sütőtökös mousse

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 20 darab gluténmentes babapiskóta
  • 400 gramm sült sütőtök
  • 200 ml friss narancslé
  • 1 darab bio narancs reszelt héja
  • 30 gramm ertirit vagy más édesítő, ha nem elég édes a tök
  • 5 lap zselatin
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 250 ml behűtött kókuszkrém vagy tejszín
  • 100 ml narancslé a piskótákhoz
  • ízlés szerint kakaópor a díszítéshez

Instrukciók
 

  • A sütőtököt sütőben megsütjük, kiszedjük a belsejét, 150 ml narancslével összeturmixoljuk.
  • A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre, a maradék narancslevet felmelegítjük, hozzáadjuk a megduzzadt zselatint, és összekeverjük.
  • Hozzákeverjük a sütőtök püréhez, ha nem elég édes, adunk hozzá még édesítőt, majd a fűszereket is belekeverjük.
  • A behűtött kókuszkrémet (tejszínt) felverjük, majd amikor a püré dermedni kezd, beleforgatjuk.
  • Előkészítünk egy közepes méretű, lapos tálat, a babapiskótákat egyenként belemártjuk a narancslébe, teszünk egy sort a tál aljára, rákanalazzuk a mousse felét, majd megint egy réteg piskóta, a tetejére pedig mousse.
  • Behűtjük, amíg megszilárdul, majd kakaóporral díszítjük, és kockára vágva tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, mousse, narancs, sütőtök

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating