Narancsos-sütőtökös mousse
Narancsos-sütőtökös mousse
Hozzávalók
- 20 darab gluténmentes babapiskóta
- 400 gramm sült sütőtök
- 200 ml friss narancslé
- 1 darab bio narancs reszelt héja
- 30 gramm ertirit vagy más édesítő, ha nem elég édes a tök
- 5 lap zselatin
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 250 ml behűtött kókuszkrém vagy tejszín
- 100 ml narancslé a piskótákhoz
- ízlés szerint kakaópor a díszítéshez
Instrukciók
- A sütőtököt sütőben megsütjük, kiszedjük a belsejét, 150 ml narancslével összeturmixoljuk.
- A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre, a maradék narancslevet felmelegítjük, hozzáadjuk a megduzzadt zselatint, és összekeverjük.
- Hozzákeverjük a sütőtök püréhez, ha nem elég édes, adunk hozzá még édesítőt, majd a fűszereket is belekeverjük.
- A behűtött kókuszkrémet (tejszínt) felverjük, majd amikor a püré dermedni kezd, beleforgatjuk.
- Előkészítünk egy közepes méretű, lapos tálat, a babapiskótákat egyenként belemártjuk a narancslébe, teszünk egy sort a tál aljára, rákanalazzuk a mousse felét, majd megint egy réteg piskóta, a tetejére pedig mousse.
- Behűtjük, amíg megszilárdul, majd kakaóporral díszítjük, és kockára vágva tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)