Négysajtos burgonyatorta
Négysajtos burgonyatorta
Hozzávalók
- 1000 gramm burgonya közepes nagyságú, egyforma szemek
- 70 gramm trappista sajt
- 70 gramm füstölt trappista sajt
- 70 gramm kékpenészes sajt
- 70 gramm brie sajt vagy parmezán sajt
- 1 teáskanál só
- 1 púpozott teáskanál szárított rozmaring
- 1 púpozott teáskanál zsálya
- 1 púpozott teáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 5-6 darab aszalt paradicsom
- 1 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 30 gramm vaj
- 100 ml tej vagy tejszín
Instrukciók
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és enyhén sós vízben főzzük 10 percig, majd kivesszük és kihűtjük.
- Egy 26 cm-es tortaformát vagy pitesütőt kivajazunk, beszórjuk zsemlemorzsával, majd egy sor vékony (2-3 mm) karikára vágott burgonyát helyezünk el az alján.
- Kicsit megsózzuk, szerecsendióval megszórjuk, a 4 sajt lereszelt keverékének 1/3 részét rászórjuk, majd a szintén összekevert fűszerek egyharmadát is rászórjuk, valamint a felaprított aszalt paradicsom egy részét.
- Ezt még kétszer megismételjük, a tetejét bőven megszórva sajttal. A vajat felolvasztjuk a tejszínnel, és kanállal szépen a tetejére locsoljuk.
- 200 C fokra előmelegített sütőben 25-30 alatt szép pirosra sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)