Nokedli kukoricalisztből
Nokedli kukoricalisztből
Hozzávalók
- 200 gramm kukoricaliszt
- 1 teáskanál só
- 2 darab tojás
- 150 ml víz
- 2 evőkanál olaj
Instrukciók
- Összekeverjük a hozzávalókat, az vizet apránként adjuk hozzá, nem biztos, hogy az összesre szükség lesz. Kicsit más lesz az állaga, mint a búzalisztesnek, de nagyjából ugyanolyan sűrűnek kell lennie a tésztának.
- Ha valaki nagyon biztos akar lenni a sikerben, tegyen bele 3 tojást, de kettővel is nagyon jól működik.
- Szaggassuk lobogva forró, sós vízbe, majd főzzük még kisebb lángon 2-3 percig.
- Szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük egy lábasba, öntözzük meg 2 evőkanál olajjal, és keverjük jól össze, így nem fog összeragadni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)