Sign In

Receptek

Nokedli kukoricalisztből

 

Nokedli kukoricalisztből

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm kukoricaliszt
  • 1 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • 150 ml víz
  • 2 evőkanál olaj

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a hozzávalókat, az vizet apránként adjuk hozzá, nem biztos, hogy az összesre szükség lesz. Kicsit más lesz az állaga, mint a búzalisztesnek, de nagyjából ugyanolyan sűrűnek kell lennie a tésztának.
  • Ha valaki nagyon biztos akar lenni a sikerben, tegyen bele 3 tojást, de kettővel is nagyon jól működik.
  • Szaggassuk lobogva forró, sós vízbe, majd főzzük még kisebb lángon 2-3 percig.
  • Szűrjük le, öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük egy lábasba, öntözzük meg 2 evőkanál olajjal, és keverjük jól össze, így nem fog összeragadni. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kukoricaliszt, nokedli, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating