Sign In

Receptek

Nokedli paradicsomos gombával

 

Nokedli paradicsomos gombával

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 140 gramm paradicsompüré
  • 1 darab babérlevél
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A nokedlihez:

  • 300 gramm Szafi Free nokedli lisztkeverék
  • 1 teáskanál
  • 250 ml víz
  • 1 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rádobjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, és nagy lángon 5 percig pirítjuk.
  • Hozzákeverjük a paradicsompürét, sót, borsot, babérlevelet, pár percig együtt főzzük, majd ízesítjük a cukorral és a citromlével. Ha nagyon sűrű a leve, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
  • A nokedlihez a lisztet egy tálba mérjük, és összekeverjük a 200, illetve 250 ml langyos vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a sót. Egy nagyobb fazékban vizet melegítünk, amikor forr, megsózzuk, beleszaggatjuk a nokedlit.
  • Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, takarékra állítjuk a lángot, és így főzzük még kb. 1,5 percig. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy tálba tesszük, az olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük, így nem fog összeragadni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, gomba, nokedli, paradicsom, tészta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating