Nokedli paradicsomos gombával
Nokedli paradicsomos gombával
Hozzávalók
- 4 evőkanál étolaj
- 1 darab kisebb fej vöröshagyma
- 300 gramm csiperkegomba
- 140 gramm paradicsompüré
- 1 darab babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
A nokedlihez:
- 300 gramm Szafi Free nokedli lisztkeverék
- 1 teáskanál só
- 250 ml víz
- 1 evőkanál étolaj
Instrukciók
- Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, rádobjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát, és nagy lángon 5 percig pirítjuk.
- Hozzákeverjük a paradicsompürét, sót, borsot, babérlevelet, pár percig együtt főzzük, majd ízesítjük a cukorral és a citromlével. Ha nagyon sűrű a leve, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
- A nokedlihez a lisztet egy tálba mérjük, és összekeverjük a 200, illetve 250 ml langyos vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a sót. Egy nagyobb fazékban vizet melegítünk, amikor forr, megsózzuk, beleszaggatjuk a nokedlit.
- Amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, takarékra állítjuk a lángot, és így főzzük még kb. 1,5 percig. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy tálba tesszük, az olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük, így nem fog összeragadni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)