Nokedli Szafi Free lisztből
Nokedli Szafi Free lisztből
Hozzávalók
- 150 gramm Szafi Free nokedli lisztkeverék
- 1/2 teáskanál só
- 120-130 ml langyos víz
- 1 evőkanál étolaj
Instrukciók
- Egy kisebb fazékban felforralunk 2000 ml vizet. Amíg a víz felforr, elkészítjük a nokedlitésztát.
- A langyos vízben feloldjuk a sót, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket, és gyorsan csomómentesre keverjük.
- Amikor felforrt a víz, a lángot takarékra tesszük, beleszaggatjuk a nokedlit a hagyományos módon, ismét forraljuk 1-2 percig, majd a hőfokot visszavéve, takaréklángon főzzük még kb. 1,5 percig.
- Végül leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, visszatesszük az edénybe, ráöntünk 1 evőkanál olajat, és alaposan összekeverjük, így nem fognak összeragadni a nokedlik.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)