Sign In

Receptek

Nokedli zabpehelylisztből

 

Nokedli zabpehelylisztből

Elkészítési idő 30 perc
Kategória Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy darált zabpehely
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 150-200 ml víz
  • 100 gramm tehéntúró elmaradhat, de nagyon finom lesz vele
  • 2 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • Ha zabpehelylisztből készítjük, akkor összekeverjük a hozzávalókat, nem kell túl simára keverni, csak úgy nagyjából.
  • Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, amikor a nokedlik feljönnek a víz tetejére, közepesre vesszük a lángot, és még kb. 3 percig főzzük.
  • Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, egy lábasba tesszük, rácsorgatjuk az olajat, és jól összekeverjük, így nem fog összeragadni.
  • Ha zabpehelyből készítjük, két alternatíva van. Szárazon ledaráljuk a zabpelyhet, és a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a zabpehelylisztessel.
  • A másik lehetőség, hogy a zabpelyhet beáztatjuk kb. 150 ml vízbe, addig hagyjuk benne, amíg majdnem az egész folyadékot felszívja, majd botmixerrel simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, sót, és még annyi vizet, hogy galuskatészta sűrűségű legyen.
  • Ha még szeretnénk csökkenteni a szénhidráttartalmat, vagy egy lágyabb nokedlit szeretnénk, lehet a tésztába keverni 10-15 dkg tehéntúrót is. Nagyon finom lesz vele.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, nokedli, tészta, zabpehely, zabpehelyliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating