Sign In

Nokedlileves

 

Nokedlileves

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 30 gramm sertészsír
  • 1 darab közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm füstölt kolbász
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mk őrölt fekete bors
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 1500 ml víz

A nokedlihoz:

  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 1 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a karikára vágott, héj nélküli füstölt kolbászt, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, majd felöntjük 1500 ml vízzel, és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
  • Közben a nokedlihoz a tojást, a sót és a lisztet simára keverjük, majd a levesbe mártogatott teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat a forró levesbe.
  • Amikor a galuskák feljöttek a felszínre, még egyet forralunk rajta, és utána azonnal tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, nokedli

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating