Nokedlileves
Nokedlileves
Hozzávalók
- 30 gramm sertészsír
- 1 darab közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm füstölt kolbász
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál só
- 1/2 mk őrölt fekete bors
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 1500 ml víz
A nokedlihoz:
- 100 gramm Miklós' Universal mix
- 1 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
Instrukciók
- A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a karikára vágott, héj nélküli füstölt kolbászt, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, majd felöntjük 1500 ml vízzel, és felforraljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
- Közben a nokedlihoz a tojást, a sót és a lisztet simára keverjük, majd a levesbe mártogatott teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat a forró levesbe.
- Amikor a galuskák feljöttek a felszínre, még egyet forralunk rajta, és utána azonnal tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)