Nutellás mascarponekrém
Nutellás mascarponekrém
Hozzávalók
- 3 darab tojás
- 60 gramm kristálycukor
- 250 gramm mascarpone
- 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
- 4 teáskanál Nutella
- 4 teáskanál mandula pirított, durvára tört
- 4 darab gluténmentes keksz
Instrukciók
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mascarponét, és simára, homogén állagúra keverjük.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük.
- A kész krémet kelyhekbe adagoljuk, rácsorgatunk 1-1 teáskanál kicsit megolvasztott Nutellát, egy fogpiszkálóval kissé belekeverjük a krémbe, majd a tetejét megszórjuk a pirított mandulával, és egy kekszet tűzünk a szélébe. Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)