Sign In

Receptek

Nutellás mascarponekrém

Nutellás mascarponekrém

Nutellás mascarponekrém gluténmentes recept mentes magazin
Nutellás mascarponekrém gluténmentes recept mentes magazin

Nutellás mascarponekrém

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 darab tojás
  • 60 gramm kristálycukor
  • 250 gramm mascarpone
  • 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 4 teáskanál Nutella
  • 4 teáskanál mandula pirított, durvára tört
  • 4 darab gluténmentes keksz

Instrukciók
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a mascarponét, és simára, homogén állagúra keverjük.
  • A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük.
  • A kész krémet kelyhekbe adagoljuk, rácsorgatunk 1-1 teáskanál kicsit megolvasztott Nutellát, egy fogpiszkálóval kissé belekeverjük a krémbe, majd a tetejét megszórjuk a pirított mandulával, és egy kekszet tűzünk a szélébe. Fogyasztásig hűtőben tároljuk! 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, krém, Mascarpone, nutella

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating