Sign In

Receptek

Olaszos szűzpecsenye

 

Olaszos szűzpecsenye

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sertéshús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A húshoz:

  • 400 gramm sertésszűzpecsenye
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors

A töltelékhez:

  • 150 gramm reszelt sajt
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 6 evőkanál olívaolaj

A mártáshoz:

  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 500 ml paradicsomlé
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 darab babérlevél
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1,5 teáskanál rizsliszt
  • 2 evőkanál bazsalikom aprított, lehetőleg friss

Instrukciók
 

  • A szűzpecsenyét 4 egyforma részre vágjuk, majd spirál alakban szeletté vágjuk.
  • A szeleteket kicsit kiverjük, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük.
  • A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a többi hozzávalóval, az étolaj kivételével.
  • A sajtos masszát a hússzeletekre kenjük.
  • A szeleteket feltekerjük, és fogvájóval megtűzzük.
  • Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és a tekercseket minden oldalukról 4-4 perc alatt átsütjük. Ha kész, lecsöpögtetve félretesszük.
  • A visszamaradó olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet és a sűrített paradicsomot, kicsit pirítjuk.
  • Apránként, kevergetés közben, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a babérlevelet, majd a bazsalikomot, és pár perc alatt közepesen sűrű mártássá főzzük.
  • A hústekercsekből kihúzzuk a fogvájót, a mártásba tesszük őket, és 10-15 percig lassú tűzön, néha megkeverve, átmelegítjük. Olívaolajjal meglocsolt spagettivel kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, olaszos, sertés, szűzpecsenye

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating