Őszibarackos torta, sütés nélkül
Őszibarackos torta, sütés nélkül
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 250 gramm darált keksz (gluténmentes)
- 150 gramm puha vaj
A krémhez:
- 250 gramm mascarpone
- 200 ml Hulala habtejszín
- 50 gramm porcukor (édesítő)
- 10 gramm vaníliás cukor
- 50 ml őszibaracklé
- 10 gramm étkezési zselatin
A tetejére:
- 500 gramm őszibarackbefőtt hámozott, felezett
- 250 ml őszibaracklé befőtt leve
- 1/2 darab citrom leve
- 10 gramm étkezési zselatin
Instrukciók
- A darált kekszet összekeverjük a puha vajjal, egy kapcsos tortaforma (20 cm) aljába nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe.
- A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét. A zselatint feloldjuk a felmelegített (nem szabad forralni) őszibaracklében, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejszínes mascarpone krémhez. A krémet rákenjük a kekszes alapra, és visszatesszük a hűtőbe.
- A 10 gramm zselatint feloldjuk a szintén felmelegített (nem szabad forralni) maradék őszibaracklében, és hűlni hagyjuk. Közben a barackokat szeletekre vágjuk, a tejszínes krémre rakosgatjuk, és amikor a barackos zselé kellően meghűlt, ráöntjük a barackok tetejére.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap forró vízbe mártott késsel 12 szeletre vágjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)