Sign In

Receptek

Őszibarackos torta, sütés nélkül

 

Őszibarackos torta, sütés nélkül

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Sütés nélküli receptek, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 szelet

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 250 gramm darált keksz (gluténmentes)
  • 150 gramm puha vaj

A krémhez:

  • 250 gramm mascarpone
  • 200 ml Hulala habtejszín
  • 50 gramm porcukor (édesítő)
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 50 ml őszibaracklé
  • 10 gramm étkezési zselatin

A tetejére:

  • 500 gramm őszibarackbefőtt hámozott, felezett
  • 250 ml őszibaracklé befőtt leve
  • 1/2 darab citrom leve
  • 10 gramm étkezési zselatin

Instrukciók
 

  • A darált kekszet összekeverjük a puha vajjal, egy kapcsos tortaforma (20 cm) aljába nyomkodjuk, majd betesszük a hűtőbe.
  • A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, hozzákeverjük a mascarponét. A zselatint feloldjuk a felmelegített (nem szabad forralni) őszibaracklében, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejszínes mascarpone krémhez. A krémet rákenjük a kekszes alapra, és visszatesszük a hűtőbe.
  • A 10 gramm zselatint feloldjuk a szintén felmelegített (nem szabad forralni) maradék őszibaracklében, és hűlni hagyjuk. Közben a barackokat szeletekre vágjuk, a tejszínes krémre rakosgatjuk, és amikor a barackos zselé kellően meghűlt, ráöntjük a barackok tetejére.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap forró vízbe mártott késsel 12 szeletre vágjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, őszibarack, sütés nélkül, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating