Sign In

Receptek

Padlizsánpörkölt nokedlival

 

Padlizsánpörkölt nokedlival

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Vegetáriánus, vegán
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 evőkanál étolaj
  • 50 gramm húsos szalonna apró kockára vágott
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab zöldpaprika
  • 3 darab paradicsom
  • 800 gramm padlizsán zsenge
  • 100 ml tejföl
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint Erős Pista

A nokedlihez:

  • 200 gramm Miklós' Universal mix
  • 100 gramm zabpehelyliszt
  • 2 darab tojás
  • 150-200 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • A szalonnát az olajon félig kisütjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, megdinszteljük rajta, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát is. Ezután tesszük hozzá a tetszőlegesen felaprított paprikát és paradicsomot, majd megsózzuk, hogy levet eresszen.
  • Amikor a paprika és a paradicsom kicsit összeesett, hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, és fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük. A végén hozzátesszük a felaprított petrezselymet.
  • Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés tejföllel, és aki szereti, tehet hozzá egy kevés Erős Pistát. Nokedli illik köretnek hozzá.
  • A nokedlihez a hozzávalókat összekeverjük, forró sós vízbe szaggatjuk, kb. 2-3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, visszatesszük az edénybe, amiben főtt, 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, nokedli, padlizsán, vegetáriánus

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating