Padlizsánpörkölt nokedlival
Padlizsánpörkölt nokedlival
Hozzávalók
- 3 evőkanál étolaj
- 50 gramm húsos szalonna apró kockára vágott
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 2 darab zöldpaprika
- 3 darab paradicsom
- 800 gramm padlizsán zsenge
- 100 ml tejföl
- 1/2 csokor petrezselyem
- ízlés szerint Erős Pista
A nokedlihez:
- 200 gramm Miklós' Universal mix
- 100 gramm zabpehelyliszt
- 2 darab tojás
- 150-200 ml víz
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál étolaj
Instrukciók
- A szalonnát az olajon félig kisütjük, rátesszük az apróra vágott hagymát, megdinszteljük rajta, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát is. Ezután tesszük hozzá a tetszőlegesen felaprított paprikát és paradicsomot, majd megsózzuk, hogy levet eresszen.
- Amikor a paprika és a paradicsom kicsit összeesett, hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, és fedő alatt, kis lángon, 15 percig főzzük. A végén hozzátesszük a felaprított petrezselymet.
- Tálaláskor meglocsoljuk egy kevés tejföllel, és aki szereti, tehet hozzá egy kevés Erős Pistát. Nokedli illik köretnek hozzá.
- A nokedlihez a hozzávalókat összekeverjük, forró sós vízbe szaggatjuk, kb. 2-3 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, visszatesszük az edénybe, amiben főtt, 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk, és jól összekeverjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)