Palacsinta – étolaj nélkül sütve
Palacsinta - étolaj nélkül sütve
Hozzávalók
- 140 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
- 4 darab tojás
- 2 teáskanál útifűmaghéj
- 6 gramm sütőpor
- 100 ml főzőtejszín 10%-os
- 440+40 ml víz
- 1 mokkáskanál só
Instrukciók
- A zabpehelyliszthez keverjük az útifűmaghéjat, sütőport, sót, majd a tojásokat. Miután kézi habverővel simára kevertük, hozzáadjuk a tejszínt és a vizet is, folytonos kevergetés közben.
- 10-15 percre félretesszük pihenni, amíg az útifűmaghéjtól kicsit besűrűsödik.
- Tapadásmentes palacsintasütőben sütjük, közepes lángon. Én kerámiabevonatos sütőben sütöttem.
- Akkor lehet megfordítani, amikor a tészta széle már elválik a sütőtől.
- Lapáttal vagy késsel alányúlva könnyedén meg lehet fordítani. Sütés közben még sűrűsödni fog a tészta, de a maradék vizet csak apránként adjuk hozzá, ne egyszerre.
- Akár sós, akár édes töltelékkel lehet tálalni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)