Sign In

Receptek

Palacsinta – étolaj nélkül sütve

 

Palacsinta - étolaj nélkül sütve

Elkészítési idő 45 perc
Kategória Édes sütemények, Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 14 db

Hozzávalók
  

  • 140 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • 4 darab tojás
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 6 gramm sütőpor
  • 100 ml főzőtejszín 10%-os
  • 440+40 ml víz
  • 1 mokkáskanál

Instrukciók
 

  • A zabpehelyliszthez keverjük az útifűmaghéjat, sütőport, sót, majd a tojásokat. Miután kézi habverővel simára kevertük, hozzáadjuk a tejszínt és a vizet is, folytonos kevergetés közben.
  • 10-15 percre félretesszük pihenni, amíg az útifűmaghéjtól kicsit besűrűsödik.
  • Tapadásmentes palacsintasütőben sütjük, közepes lángon. Én kerámiabevonatos sütőben sütöttem.
  • Akkor lehet megfordítani, amikor a tészta széle már elválik a sütőtől.
  • Lapáttal vagy késsel alányúlva könnyedén meg lehet fordítani. Sütés közben még sűrűsödni fog a tészta, de a maradék vizet csak apránként adjuk hozzá, ne egyszerre.
  • Akár sós, akár édes töltelékkel lehet tálalni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, palacsinta, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating