Palacsinta pudingporból
Gluténmentes palacsinta pudingporból
Hozzávalók
- 3 darab tojás
- 300 ml tej
- 40 gramm főzős pudingpor én vaníliásat használtam
- 1 teáskanál édesítő eritrit
- 2-3 evőkanál étolaj
- szükség szerint étolaj a sütéshez
A mintához:
- 100 ml palacsintatészta
- 1 teáskanál kakaó
Instrukciók
- A pudingport a tojásokkal csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az édesítőt, egy csipet sót, majd a tejet és az olajat.
- 1dl-t a tésztából elveszünk, és csomómentesre keverjük a kakaóval, ezt használjuk majd a mintázáshoz.
- A kakaó nélküli tésztából olajozott palacsintasütőbe öntünk egy merőkanálnyit, és közepes lángon elkezdjük sütni. Amikor szilárdulni kezd, rácsorgatjuk a mintát, aztán átfordítjuk. Nem ragad le, fel lehet dobni, és úgy megfordítani.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)