Palacsinta Shar Farina lisztkeverékből
A nokedli után a palacsinta is nagyon jól vizsgázott ebből a lisztkeverékből! Nagyon finom, jóízű, vékony palacsintákat lehet sütni belőle, és fóliával letakarva másnapra sem száradnak ki vagy keményednek meg! 🙂
Gluténmentes palacsinta Schar Farina lisztkeverékből
A nokedli után a palacsinta is nagyon jól vizsgázott ebből a lisztkeverékből! Nagyon finom, jóízű, vékony palacsintákat lehet sütni belőle, és fóliával letakarva másnapra sem száradnak ki vagy keményednek meg! 🙂
Hozzávalók
- 200 gramm Schar Farina lisztkeverék
- 2 darab tojás
- 1/2 mokkáskanál só
- 400 ml tej
- 600 ml szénsavas ásványvíz
- 2 evőkanál étolaj a tésztába
- 4 evőkanál étolaj a sütéshez
Instrukciók
- A tojásokat összekeverjük a sóval, majd a lisztet és a folyadékot felváltva keverjük hozzá kézi habverővel. Az elején inkább sűrűbb legyen, mert így könnyebb lesz csomómentesre keverni. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy amikor a palacsintasütőbe öntünk egy merőkanálnyit a tésztából, kicsit megmozgatva a palacsintasütőt, szépen elterüljön benne.
- Lehet 1 tojással is készíteni, de én most nagyon vékony palacsintákat akartam sütni, így inkább kettőt tettem bele. Minden palacsinta előtt tegyünk 1-1 kiskanálnyi olajat a sütőbe, és lassan süssük, várjuk meg, amíg teljesen átsül, és amikor a palacsinta már magától csúszkál a sütőben, meg lehet fordítani, fel is lehet dobni. Ha nem sül át teljesen, és úgy akarjuk megfordítani, szakadni fog.
- Ebből a mennyiségből 12 db palacsinta lett. Én nem szoktam cukrot tenni a tésztába, így lehet akár sós, akár édes dolgokkal tölteni. Nagyon finom, jóízű, és valóban nagyon vékony palacsinták lettek. Fóliával letakarva másnapra sem száradtak ki vagy keményedtek meg.