Sign In

Receptek

Palacsinta Shar Farina lisztkeverékből

Palacsinta Shar Farina lisztkeverékből

A nokedli után a palacsinta is nagyon jól vizsgázott ebből a lisztkeverékből! Nagyon finom, jóízű, vékony palacsintákat lehet sütni belőle, és fóliával letakarva másnapra sem száradnak ki vagy keményednek meg! 🙂

túró rudi palacsinta gluténmentes recept gmterkep

Gluténmentes palacsinta Schar Farina lisztkeverékből

A nokedli után a palacsinta is nagyon jól vizsgázott ebből a lisztkeverékből! Nagyon finom, jóízű, vékony palacsintákat lehet sütni belőle, és fóliával letakarva másnapra sem száradnak ki vagy keményednek meg! 🙂
Elkészítési idő 45 perc
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 12 darab
Kalória 1582 kcal

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Schar Farina lisztkeverék
  • 2 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 400 ml tej
  • 600 ml szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál étolaj a tésztába
  • 4 evőkanál étolaj a sütéshez

Instrukciók
 

  • A tojásokat összekeverjük a sóval, majd a lisztet és a folyadékot felváltva keverjük hozzá kézi habverővel. Az elején inkább sűrűbb legyen, mert így könnyebb lesz csomómentesre keverni. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy amikor a palacsintasütőbe öntünk egy merőkanálnyit a tésztából, kicsit megmozgatva a palacsintasütőt, szépen elterüljön benne.
  • Lehet 1 tojással is készíteni, de én most nagyon vékony palacsintákat akartam sütni, így inkább kettőt tettem bele. Minden palacsinta előtt tegyünk 1-1 kiskanálnyi olajat a sütőbe, és lassan süssük, várjuk meg, amíg teljesen átsül, és amikor a palacsinta már magától csúszkál a sütőben, meg lehet fordítani, fel is lehet dobni. Ha nem sül át teljesen, és úgy akarjuk megfordítani, szakadni fog.
  • Ebből a mennyiségből 12 db palacsinta lett. Én nem szoktam cukrot tenni a tésztába, így lehet akár sós, akár édes dolgokkal tölteni. Nagyon finom, jóízű, és valóban nagyon vékony palacsinták lettek. Fóliával letakarva másnapra sem száradtak ki vagy keményedtek meg.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó farina, gluténmentes, lisztkeverék, Schar

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük