Palócos csirkegulyás
Palócos csirkegulyás
Hozzávalók
- 4 darab csirkeszárny
- 4 darab csirke alsó comb
- 1 darab vöröshagyma nagyobb
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1500 ml víz
- 1 evőkanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál Piros Arany (csípős)
- 2 darab babérlevél
- 500 gramm burgonya
- 400 gramm zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 250 ml tejföl
- 20 gramm rizsliszt vagy zabpehelyliszt
- 1/2 darab citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
Instrukciók
- A felaprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd rádobjuk a megmosott combokat, szárnyakat, és fehéredésig sütjük.
- A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 500 ml vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt, a Piros Aranyat és a babérlevelet.
- Lefedve, kis lángon kb. 25 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát, a zöldbabot, felöntjük a maradék 1000 ml vízzel, és további 20 percig főzzük.
- Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés forró lével hígítjuk, majd hozzáöntjük a leveshez, és pár perces forralással besűrítjük.
- Tálalás előtt a citromlével pikánsra ízesítjük, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)