Pándi csirkeleves
Pándi csirkeleves
Hozzávalók
- 600 gramm csirkeaprólék vagy csirkemell
- 2 teáskanál só
- 400 gramm meggy magozott
- 2 evőkanál cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk és felöntjük 1600 ml vízzel. Felforraljuk, a habot leszedjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
- 40 perc után beleszórjuk a kimagozott meggyet és a fűszereket. A lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró lével hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük és néhány perc alatt besűrítjük vele.
- 5 percnél ne főzzük tovább, hogy a meggyszemek ne menjenek nagyon szét. Ha szükséges, még megsózzuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)