Sign In

Receptek

Pándi csirkeleves

 

Pándi csirkeleves

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm csirkeaprólék vagy csirkemell
  • 2 teáskanál
  • 400 gramm meggy magozott
  • 2 evőkanál cukor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 200 ml tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • A csirkeaprólékot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, a csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, egy fazékba rakjuk és felöntjük 1600 ml vízzel. Felforraljuk, a habot leszedjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 40 perc alatt puhára főzzük.
  • 40 perc után beleszórjuk a kimagozott meggyet és a fűszereket. A lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés forró lével hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük és néhány perc alatt besűrítjük vele.
  • 5 percnél ne főzzük tovább, hogy a meggyszemek ne menjenek nagyon szét. Ha szükséges, még megsózzuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkeleves, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating