Paprikalepény – Paprikatócsni
Paprikalepény - Paprikatócsni
Hozzávalók
- 300 gramm paprika vegyesen piros, sárga, zöld kaliforniai
- 3 evőkanál olívaolaj
- 5 evőkanál rizsliszt
- 3 darab tojás
- 1 evőkanál petrezselyem apróra vágott
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint só
- szükség szerint étolaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz:
- 4 evőkanál étolaj
- 1 darab kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 gramm paradicsom
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- 1 evőkanál apróra vágott zellerlevél vagy bazsalikom
Instrukciók
- A paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajon kicsit megfonnyasztjuk, majd kihűtjük. Amikor kihűlt, összekeverjük a tojásokkal, a liszttel, a zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, őrölt borssal.
- Egy teflonos serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, kicsit ellapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük.
- A paradicsomszószhoz az apróra vágott hagymát megdinszteljük a visszamaradó olajon, a végén a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
- A paradicsomok héját néhány helyen egy hegyes késsel felhasítjuk, egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd a héjat lehúzzuk. A paradicsomokat kisebb kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zellerlevelet, és addig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik a leve (kb. 20 perc). Tálaláskor a paprikalepények tetejére halmozzuk a paradicsomszószt.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)