Paprikás-gombás pulykaragu
Paprikás-gombás pulykaragu
Hozzávalók
- 800 gramm pulyka felső combfilé
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 teáskanál só
- 500 gramm csiperkegomba
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 200 ml tejföl
- 1 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- A hagymát megdinszteljük az olajon, majd rádobjuk a kisebb kockákra vágott pulykacombot, és fehéredésig sütjük. Egy kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, kb. 45 perc alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Mindig csak egy kevés vizet öntsünk alá, hogy a végén el tudjon teljesen párologni alóla.
- Amíg a hús puhul, a gombát megtisztítjuk, nagyobb cikkekre vágjuk, a puha húshoz adjuk az összezúzott fokhagymával együtt, 5-6 percig együtt pirítjuk, meghintjük a fűszerpaprikával.
- Megsózzuk, fűszerezzük az őrölt köménnyel, és 10-12 perc alatt puhára főzzük. A lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a paprikás raguhoz öntjük, és néhány perc alatt, gyengén forralva besűrítjük.
- Pulyka helyett készíthetjük csirkéből is, a csiperke helyett használhatunk más gombát is, fűszerezhetjük egy kevés kaporral is, sőt, aki erősen szereti, tehet hozzá Erős Pistát is. Nokedlival vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)