Sign In

Receptek

Paradicsomleves sajtos galuskával

 

Paradicsomleves sajtos galuskával

Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A leveshez:

  • 2000 ml 100%-os paradicsomlé
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál toszkán fűszerkeverék (rozmaring, oregánó, kakukkfű)
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított friss bazsalikom

A sajtos galuskához:

  • 50 ml tej
  • 30 gramm vaj
  • 1 darab tojás
  • 1/2 mokkáskanál
  • 50 gramm reszelt sajt
  • 80 gramm Miklós' Universal mix liszt

Instrukciók
 

  • A paradicsomlevet egy fazékba öntjük, hozzáadjuk az ételízesítőt, sót, borsot, fokhagymát, felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük közepes lángon. Ezután lezárjuk alatta a gázt, hozzáadjuk a friss bazsalikomot, és hagyjuk, hogy a fűszerek íze jól kiázzon. Én nem szoktam hozzátenni sem lisztet, sem cukrot, sem olajat, csak így natúr szeretem, ahogy van.
  • Közben elkészítjük a sajtos galuskát. A tejet a vajjal addig melegítjük, amíg elolvad benne, majd kicsit kihűtjük, és elhabarjuk benne a tojást, csipetnyit megsózzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, és annyi lisztet (kb. 8-10 dkg), hogy a galuskatésztánál egy kicsit sűrűbb masszát kapjunk.
  • Egy lábasban vizet forralunk, megsózzuk, addig a tészta pihen, majd a forró vízbe mártott teáskanállal kisebb galuskákat szaggatunk.
  • Miután a galuskák feljöttek a víz színére, még percig főzzük, majd lezárjuk a gázt, lefedjük, 5 percig lefedve hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, így nem fognak összeragadni. Ki lehet próbálni a galuskát füstölt sajttal is, másféle levesekkel is, nagyon finom.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, leves, paradicsom, paradicsomleves, sajt, sajtos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating