Sign In

Receptek

Parajos galuska sajtmártással

 

Parajos galuska sajtmártással

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Főétel, Tészta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A galuskához:

  • 120 gramm fagyasztott spenót
  • 120 gramm zsírszegény túró
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm zabpehelyliszt (jelölten gluténmentes)
  • kb. 130 ml víz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

A sajtmártáshoz:

  • 100 gramm tejszínes krémsajt
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1/2 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors

A tálaláshoz:

  • 100 gramm szeletelt bacon szalonna

Instrukciók
 

  • A parajpürét szobahőmérsékleten fölengedjük, majd a keletkező lével együtt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a villával összetört túrót, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a napraforgóolajat, a zabpehelylisztet, és annyi vizet, hogy a hagyományos galuskatésztához hasonló állagú legyen.
  • A galuskatésztát sós, lobogó vízbe szaggatjuk, és miután a galuskák feljöttek a víz felszínére, még 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és az olajjal összeforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.
  • Közben elkészítjük a mártást is. A főzőtejszínt és a krémsajtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és éppen csak egyet forralunk rajta.
  • A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és ropogósra sütjük.
  • Tálaláskor a sajtmártást a nokedlira csorgatjuk, majd megszórjuk a ropogósra sütött szalonnával.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, galuska, gluténmentes, mártás, paraj, sajt, spenót

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating