Sign In

Receptek

Parajos palacsinta

Parajos palacsinta

Én nagyon szeretem a sós palacsintákat is, nemcsak az édeseket, főleg valamilyen zöldséges krémmel megtöltve!

parajos palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes parajos palacsinta

Összesen 1 óra
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 5 darab

Hozzávalók
  

A palacsintákhoz:

  • 150 gramm Schar mix B
  • 300 ml tej
  • 3 darab tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 100 gramm reszelt Edami sajt lehet másféle is
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 4 evőkanál napraforgóolaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál naprafrogóolaj
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 250 gramm spenót fagyasztott
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1/2 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 125 gramm mozzarella sajt zacskós, lében
  • 30 gramm reszelt Edami sajt a tetejére

Instrukciók
 

  • A palacsintákhoz a lisztet csomómentesre keverjük a villával felvert tojásokkal, a tejjel, egy kézi habverő segítségével, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a reszelt sajtot, a petrezselymet, és 10 percre félretesszük pihenni.
  • A töltelékhez a hagymákat megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a felengedett spenótot, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymaporral ízesítjük, és 2 ek víz hozzáadásával, fedő alatt, kis lángon, 10 perc alatt megpároljuk. Megszórjuk a liszttel, besűrítjük, majd hozzákeverjük az apró kockára vágott mozzarellát, és a reszelt Edami sajtot.
  • A lisztes-sajtos masszából az olajon a szokásosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütünk. Ha a massza túl sűrű, egy kevés tejjel hígíthatjuk. A megsült palacsintákat 2-2 evőkanálnyi spenótos masszával megkenjük, feltekerjük, hőálló tálra tesszük, és néhány perc alatt megforrósítjuk a sütőben, majd megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és egy kevés fokhagymával, sóval ízesített görög joghurttal kínáljuk.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, palacsinta, paraj, spenót

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük