Parajpite
Parajpite
Hozzávalók
A tésztához:
- 120 gramm főtt burgonya
- 1 teáskanál só
- 200 ml Miklós' Universal mix
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 70 gramm vaj vagy margarin
- 70 ml víz
A töltelékhez:
- 500 gramm spenót
- 1 evőkanál olaj
- 2 darab tojás
- 200 ml tej
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 120 gramm reszelt sajt
Instrukciók
- Az áttört, kihűlt főtt burgonyához adjuk a lisztet, sütőport, sót, fokhagymaport, olvasztott vajat, majd annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy egy kissé lágy tésztát kapjunk.
- Egy 28 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, és a tésztával kibéleljük.
- Közben a spenótot az olajon pár perc alatt megpároljuk, a levét leöntjük. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a parajpürét és a reszelt sajtot is, és alaposan összekeverjük.
- A masszát a tésztára öntjük, és 200 C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- Hidegen is nagyon finom.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)