Párizsi szelet rizibizivel
Párizsi szelet rizibizivel
Hozzávalók
- 8 szelet sertéskaraj
- 3 darab tojás
- 6 evőkanál rizsliszt
- 50 ml tej
- ízlés szerint só
A sütéshez:
- egy kevés étolaj
A rizibizihez:
- 200 gramm rizs
- 2 evőkanál étolaj
- 1 marék maréknyi zöldborsó
- 1 marék kukorica
- 1 marék apróra vágott piros kaliforniai paprika
- 0,5 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
Instrukciók
- A hús széleit bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
- A 3 tojást összekeverjük a 6 evőkanál (rizs)liszttel, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb masszát kapjunk.
- A szeleteket megforgatjuk a (rizs)lisztben, utána a tojásos masszában, majd közepes lángon kisütjük a forró olajban.
- A rizst megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük 2 és félszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és addig főzzük fedő alatt takaréklángon, amíg egy kevés víz még marad alatta.
- Lekapcsoljuk a gázt, rajta hagyjuk a fedőt a lábason, letakarjuk egy összehajtogatott konyharuhával, néha villával megkevergetjük, hagyjuk pihenni.
- Közben kevés vízzel, egy csepp olajjal, sóval megpároljuk a kukoricát, borsót, paprikát. Amikor megpuhultak, hozzátesszük a petrezselymet, és picit együtt pároljuk, amíg a leve elfő.
- Mire a hús kész, a rizs is megpuhul, és nem ragad össze. Ekkor hozzákeverjük a zöldségeket, és már lehet is tálalni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)