Sign In

Receptek

Párizsi szelet rizibizivel

 

Párizsi szelet rizibizivel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel, Sertéshús receptek
Konyha Francia
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 3 darab tojás
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 50 ml tej
  • ízlés szerint

A sütéshez:

  • egy kevés étolaj

A rizibizihez:

  • 200 gramm rizs
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 marék maréknyi zöldborsó
  • 1 marék kukorica
  • 1 marék apróra vágott piros kaliforniai paprika
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint

Instrukciók
 

  • A hús széleit bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
  • A 3 tojást összekeverjük a 6 evőkanál (rizs)liszttel, egy kevés sóval és annyi tejjel, hogy a palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb masszát kapjunk.
  • A szeleteket megforgatjuk a (rizs)lisztben, utána a tojásos masszában, majd közepes lángon kisütjük a forró olajban.
  • A rizst megfuttatjuk az olajon, majd felöntjük 2 és félszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, és addig főzzük fedő alatt takaréklángon, amíg egy kevés víz még marad alatta.
  • Lekapcsoljuk a gázt, rajta hagyjuk a fedőt a lábason, letakarjuk egy összehajtogatott konyharuhával, néha villával megkevergetjük, hagyjuk pihenni.
  • Közben kevés vízzel, egy csepp olajjal, sóval megpároljuk a kukoricát, borsót, paprikát. Amikor megpuhultak, hozzátesszük a petrezselymet, és picit együtt pároljuk, amíg a leve elfő.
  • Mire a hús kész, a rizs is megpuhul, és nem ragad össze. Ekkor hozzákeverjük a zöldségeket, és már lehet is tálalni.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, karaj, párizsi, rizibizi, rizs, sertés, zöldborsó

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating