Sign In

Receptek

Párizsis virágok

 

Párizsis virágok

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 12 db

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Miklós' Universal mix
  • 15 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 150-170 ml tej 2,8%-os
  • 1 teáskanál
  • 30 gramm vaj

A töltelékhez:

  • 12 szelet párizsi

A lekenéshez:

  • 1 darab tojás

A tetejére:

  • ízlés szerint szezámmag
  • ízlés szerint lenmag
  • ízlés szerint mák

Instrukciók
 

  • A langyos tejhez keverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  • A liszthez öntjük, a sót, a kockákra vágott vajat, a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk, bedagasztjuk.
  • Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  • Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságú kb. 8 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A fele tésztára teszünk a párizsiból, majd befedjük őket egy üres koronggal.
  • A képeken látható módon 8 vágást ejtünk rajtuk úgy, hogy a közepüket nem vágjuk át, kb. 1 cm rész egyben marad. Két egymás melletti cikket megfogunk, és kifelé (vagy befelé) tekerünk rajtuk egyet. Így járunk el minden cikkel.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és hagyjuk 20 percig pihenni.
  • Ezután felvert tojással megkenjük őket, majd megszórjuk szezámmaggal és mákkal.
  • 180 C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, párizsi, sós sütemény

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating