Parmezános cukkini, sütőben sütve
Parmezános cukkini, sütőben sütve
Hozzávalók
- 800 gramm cukkini
- 1 teáskanál só
- 4-5 evőkanál rizsliszt vagy kukoricaliszt
- 2 darab tojás
- 4-5 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 50 gramm reszelt parmezánsajt
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
A tetejére:
- 2-3 evőkanál napraforgóolaj
- 20 gramm reszelt parmezánsajt
Instrukciók
- A cukkinit, ha már nem túl zsenge, akkor meghámozzuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, ha nagyon magvas, a közepét kivágjuk. Kicsit besózzuk, majd félretesszük.
- Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük olajjal. A tojást egy kevés sóval, villával felverjük. A zsemlemorzsát, a petrezselymet, a parmezánt és a fokhagymaport összekeverjük.
- A cukkiniket lecsöpögtetjük, megforgatjuk a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában, és a sütőlemezre rakosgatjuk őket.
- A tetejüket olajjal megspricceljük, sajttal megszórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük őket.
- Párolt rizzsel és sós-fokhagymás tejföllel vagy tartármártással kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)