Sign In

Receptek

Party kenyér – sütőcsőben sütve

 

Party kenyér - sütőcsőben sütve

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
  • 60 gramm Naturbit Alfa-mix
  • 60 gramm szezámmagliszt
  • 30 gramm lenmagliszt de bármilyen más magliszt is jó
  • 6 gramm sütőpor
  • 3-4 gramm porélesztő
  • 5 darab tojás
  • 250 gramm tehéntúró
  • 1,5 teáskanál
  • 1 evőkanál tökmag
  • 1 evőkanál napraforgó
  • 1 evőkanál lenmag
  • 1 evőkanál szezámmag

Instrukciók
 

  • Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, és lezárjuk a formák mindkét végét.
  • Amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra, kelni hagyjuk a tésztát, majd betesszük a sütőbe, és 50 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd levesszük a cső végét, talpra állítjuk a formát, és így hagyjuk kihűlni.
  • Ha szerencsénk van, ki fog csúszni magától a kenyér, ha nincs szerencsénk, akkor, miután kihűlt, felülről kicsit megnyomjuk, és szépen ki fog jönni. Nagyon finom, puha marad napokig.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, party kenyér, pékáru, sütőben sült

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating