Party kenyér – sütőcsőben sütve
Party kenyér - sütőcsőben sütve
Hozzávalók
- 100 gramm gluténmentes zabpehelyliszt vagy zabpehely darálva
- 60 gramm Naturbit Alfa-mix
- 60 gramm szezámmagliszt
- 30 gramm lenmagliszt de bármilyen más magliszt is jó
- 6 gramm sütőpor
- 3-4 gramm porélesztő
- 5 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál napraforgó
- 1 evőkanál lenmag
- 1 evőkanál szezámmag
Instrukciók
- Összekeverjük a hozzávalókat, majd kanállal a sütőformákba adagoljuk a tésztát, és lezárjuk a formák mindkét végét.
- Amíg a sütő bemelegszik 180 C fokra, kelni hagyjuk a tésztát, majd betesszük a sütőbe, és 50 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni, majd levesszük a cső végét, talpra állítjuk a formát, és így hagyjuk kihűlni.
- Ha szerencsénk van, ki fog csúszni magától a kenyér, ha nincs szerencsénk, akkor, miután kihűlt, felülről kicsit megnyomjuk, és szépen ki fog jönni. Nagyon finom, puha marad napokig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)