Sign In

Party vajas kifli

 

Party vajas kifli

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 100 gramm Miklós' Universal mix
  • 100 gramm Schar mix B
  • 50 gramm Schar mix Dunkel
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál
  • 10 gramm élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 170 ml langyos tej
  • 50 gramm olvasztott vaj

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál lenmag
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 mokkáskanál dekor só

Instrukciók
 

  • A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, hozzáöntjük az élesztős tejet, az olvasztott (de nem forró!) vajat, és szép sima, az edény falától elváló tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük.
  • Amikor a tészta megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókat ismét átgyúrjuk, meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával, és még negyed óráig kelesztjük.
  • Ezután a cipókból egyenként kb. 3-4 mm vastag körlapot nyújtunk. A körlapokat átlósan nyolc háromszögforma körcikkre vágjuk. A körcikkeket a kör közepén levő csúcsuk felé szorosan feltekerjük, és kiflit formálunk belőlük. A kifliket ezután még fél órát kelesztjük.
  • A sütőt közben előmelegítjük és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit.
  • A kiflik tetejét ezután megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, szezámmaggal, aztán 200 C-on pirosra sütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó búrkifli, gluténmentes, pékáru, vajas

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating