Sign In

Pávaszem

 

Pávaszem

Elkészítési idő 1 óra 30 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 rúd

Hozzávalók
  

A krémhez:

  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tej
  • 150 gramm Rama margarin
  • 150 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor

A tésztához:

  • 7 darab tojás
  • 120 gramm kristálycukor
  • 40 gramm kakaópor
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 6 gramm sütőpor

Instrukciók
 

  • Először a krémet készítjük el. A tojást összekeverjük a liszttel, majd apránként, keverés közben, hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük, és végül kihűtjük.
  • A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, apránként, keverés közben, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd a keményre felvert tojásfehérjével lazítjuk a kakaós masszát.
  • Olajjal vékonyan megkent sütőpapírral borított tepsiben (30x40cm) elegyengetjük a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16-18 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, mert nem fogjuk tudni feltekerni.
  • Amikor megsült, nedves konyharuhára borítjuk úgy, hogy a sütőpapír legyen felül, hogy le tudjuk húzni. A tésztát mindkét széle felől a hosszabbik oldalon a feléig feltekerjük, majd ráhajtjuk a nedves konyharuhát, és úgy hagyjuk kihűlni.
  • A vajat közben habosra keverjük a porcukorral, és apránként, keverés közben, hozzáadjuk a tojásos krémet. A krém felét a kitekert, kihűlt tésztára kenjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és azt a sárga krém tetejére kenjük. Ekkor ismét visszatekerjük a tésztát, és megfordítva, hogy a tekerés legyen alul, egy hosszúkás tálra borítjuk.
  • Kicsit eligazgatjuk, hogy szép formás legyen, majd néhány órára hűtőbe tesszük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, lisztmentes, pávaszem, sütemény

Egyszerűen elkészíthető, de nagyon mutatós süti!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating