Sign In

Pehelytúrós

 

Pehelytúrós

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 6 darab tojásfehérje
  • 4 darab tojássárgája
  • 150 gramm porcukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 260 gramm Nutri Free mix per Dolci vagy rizsliszt
  • 100 ml étolaj
  • 12 gramm sütőpor
  • 100 ml tej

A töltelékhez:

  • 500 gramm túró
  • 2 darab tojássárgája
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 50 ml tej
  • 100 ml tejföl

Instrukciók
 

  • Először a tölteléket keverjük össze, majd állni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát.
  • A tésztához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab. Végül kikent, liszttel meghintett tepsibe (20x30cm) öntjük, és rácsorgatjuk a túrós tölteléket.
  • Villával el is lehet kicsit igazgatni, hogy mindenhova jusson túró, majd, mint a piskótát, kb. 35-40 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, szeleteljük. A tésztában több a tojásfehérje, ettől lesz könnyű és finom.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, pehelytúrós, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating