Pehelytúrós
Pehelytúrós
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 darab tojásfehérje
- 4 darab tojássárgája
- 150 gramm porcukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 260 gramm Nutri Free mix per Dolci vagy rizsliszt
- 100 ml étolaj
- 12 gramm sütőpor
- 100 ml tej
A töltelékhez:
- 500 gramm túró
- 2 darab tojássárgája
- 20 gramm vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 50 ml tej
- 100 ml tejföl
Instrukciók
- Először a tölteléket keverjük össze, majd állni hagyjuk, amíg összeállítjuk a tésztát.
- A tésztához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze a hab. Végül kikent, liszttel meghintett tepsibe (20x30cm) öntjük, és rácsorgatjuk a túrós tölteléket.
- Villával el is lehet kicsit igazgatni, hogy mindenhova jusson túró, majd, mint a piskótát, kb. 35-40 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, szeleteljük. A tésztában több a tojásfehérje, ettől lesz könnyű és finom.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)