Sign In

Receptek

Petrezselyemleves

 

Petrezselyemleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 nagyobb csokor petrezselyem
  • 1 darab kígyóuborka közepes
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 gramm vaj
  • 800 ml húsleves
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 200 ml tejföl
  • 2 darab gluténmentes zsömle

Instrukciók
 

  • A petrezselymet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, a leveleket a szárról lecsipkedjük. Az uborkát meghámozzuk, a végeket levágjuk, felszeleteljük, és a petrezselyemmel együtt, egy kevés vizet hozzáadva botmixerrel pépesítjük.
  • A vajat felolvasztjuk, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk rajta, a petrezselymes pépet hozzáadjuk, 5-10 percig pároljuk, a húslevessel felöntjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  • A lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és pár perc forralással besűrítjük.
  • A zsemléket apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. A levest kihűtjük, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk a pirított zsemlekockákkal. Bár, bevallom őszintén, én melegen szeretem, egy kevés chilivel 🙂  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, petrezselyem

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating