Petrezselyemleves
Petrezselyemleves
Hozzávalók
- 2 nagyobb csokor petrezselyem
- 1 darab kígyóuborka közepes
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 gramm vaj
- 800 ml húsleves
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál rizsliszt
- 200 ml tejföl
- 2 darab gluténmentes zsömle
Instrukciók
- A petrezselymet alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, a leveleket a szárról lecsipkedjük. Az uborkát meghámozzuk, a végeket levágjuk, felszeleteljük, és a petrezselyemmel együtt, egy kevés vizet hozzáadva botmixerrel pépesítjük.
- A vajat felolvasztjuk, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk rajta, a petrezselymes pépet hozzáadjuk, 5-10 percig pároljuk, a húslevessel felöntjük, majd sózzuk, borsozzuk.
- A lisztet a tejföllel simára keverjük, egy kevés forró levessel hígítjuk, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és pár perc forralással besűrítjük.
- A zsemléket apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. A levest kihűtjük, és langyosan, vagy hidegen tálaljuk a pirított zsemlekockákkal. Bár, bevallom őszintén, én melegen szeretem, egy kevés chilivel 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)