Sign In

Pihe-puha kifli

 

Pihe-puha kifli

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 7 db

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Schar mix B liszt
  • 100 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 50 gramm nyílgyökérliszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 3,5 gramm Dr. Oetker porélesztő
  • 300 ml tej vagy víz
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 darab tojás

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítjuk, majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és meleg helyen kb. 10 percet kelni hagyjuk.
  • Ezután olajozott szilikon lapon ovális formára nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  • További 20 percet kelesztjük langyos helyen.
  • Tetejét vékonyan lekenjük kókuszolajjal, és 200 C fokos sütőben 5-6 percig, majd 180 C fokon további 20-25 percig sütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating