Pihe-puha kifli
Pihe-puha kifli
Hozzávalók
- 150 gramm Schar mix B liszt
- 100 gramm Nutri Free mix per Pane
- 50 gramm nyílgyökérliszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3,5 gramm Dr. Oetker porélesztő
- 300 ml tej vagy víz
- 3 evőkanál kókuszolaj
- 1 darab tojás
Instrukciók
- A tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítjuk, majd olajos kézzel gombócokat formázunk belőle, és meleg helyen kb. 10 percet kelni hagyjuk.
- Ezután olajozott szilikon lapon ovális formára nyújtjuk, majd a szélesebbik felétől feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük.
- További 20 percet kelesztjük langyos helyen.
- Tetejét vékonyan lekenjük kókuszolajjal, és 200 C fokos sütőben 5-6 percig, majd 180 C fokon további 20-25 percig sütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)