Pikáns parajleves
Pikáns parajleves (Gluténmentesen is)
————–
Friss spenótból és sóskából is el lehet készíteni, de fagyasztottból is, és gyorsabban elkészül! 🙂
————–
4 főre
30 perc
————–
5 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek napraforgóolaj
25 dkg spenót (fagyasztott is jó)
25 dkg sóska (fagyasztott is jó)
10 dl húsleves (leveskockából is jó)
1 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 dl tejföl
1 tk citromlé
4 db főtt tojás
————–
1. lépés:
Az apróra vágott újhagymát megfonnyasztjuk az olajon, a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a spenótot, sóskát, felöntjük 10 dl húslevessel, felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon, 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről, botmixerrel krémesre keverjük. A lisztet simára dolgozzuk a tejföllel, egy kevés levessel hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és pár perc alatt besűrítjük.
2. lépés:
A végén, ha szükséges, még megsózzuk, és a citromlével, ha nem elég savanykás, pikánsra ízesítjük. Tálaláskor a karikára vágott főtt tojással, és egy kevés tejföllel kínáljuk.