Sign In

Receptek

Piskótatallér – gluténmentes

Piskótatallér – gluténmentes

gluténmentes piskótatallér mentes magazin
Gluténmentes piskótatallér – Mentes Magazin

Önmagában rágcsálni kicsit száraz, de süteményekbe, krémekbe, tiramisúhoz kiválóan alkalmas, nagyon jól felszívja a nedvességet, és hamar megpuhul.

gluténmentes piskótatallér mentes magazin

Piskótatallér (Gluténmentes)

Önmagában rágcsálni kicsit száraz, de süteményekbe, krémekbe, tiramisúhoz kiválóan alkalmas, nagyon jól felszívja a nedvességet, és hamar megpuhul.
Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 144 db

Hozzávalók
  

  • 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 120 gramm porcukor
  • 20 gramm vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál
  • 2 darab tojás
  • 70 gramm margarin (vagy vaj)
  • 7,5 gramm szalalkáli
  • 150 ml tej

Instrukciók
 

  • A szalalkálit feloldjuk 50 ml tejben. A lisztet tálba mérjük, összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben feloldott szalalkálival, és a maradék tejjel. Először kicsit ragadni fog, de gyúrás közben felveszi a nedvességet.
  • Lisztezett gyúrólapon nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra, szagassuk ki 3 cm-es kiszúróval, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre.
  • Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt. Szépen meg fognak emelkedni, kb. 3-4-szeresükre. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, piskóta, tallér

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating