Piskótatallér – gluténmentes
Önmagában rágcsálni kicsit száraz, de süteményekbe, krémekbe, tiramisúhoz kiválóan alkalmas, nagyon jól felszívja a nedvességet, és hamar megpuhul.
Piskótatallér (Gluténmentes)
Önmagában rágcsálni kicsit száraz, de süteményekbe, krémekbe, tiramisúhoz kiválóan alkalmas, nagyon jól felszívja a nedvességet, és hamar megpuhul.
Hozzávalók
- 400 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 120 gramm porcukor
- 20 gramm vaníliás cukor
- 1/2 mokkáskanál só
- 2 darab tojás
- 70 gramm margarin (vagy vaj)
- 7,5 gramm szalalkáli
- 150 ml tej
Instrukciók
- A szalalkálit feloldjuk 50 ml tejben. A lisztet tálba mérjük, összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben feloldott szalalkálival, és a maradék tejjel. Először kicsit ragadni fog, de gyúrás közben felveszi a nedvességet.
- Lisztezett gyúrólapon nyújtsuk ki 2-3 mm vékonyra, szagassuk ki 3 cm-es kiszúróval, tegyük sütőpapírral borított sütőlemezre.
- Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt. Szépen meg fognak emelkedni, kb. 3-4-szeresükre.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)