Sign In

Receptek

Piskótatekercs túróból

 

Piskótatekercs túróból

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 5 darab tojás
  • 250 gramm tehéntúró
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3 evőkanál eritrit
  • 1 csipet

A krémhez:

  • 250 gramm tehéntúró
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 150 gramm meggy magozva, lehet mirelit is
  • 3 evőkanál eritrit
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet

Instrukciók
 

  • A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, fahéjjal, belekeverjük az áttört túrót és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához. Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen elkenjük.
  • 150 C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet. A kimagozott meggyet összefőzzük 3 evőkanál eritrittel, a fahéjjal, és miután kihűlt, összekeverjük az áttört túróval, sóval és a joghurttal. Miután a tészta langyosra hűlt, megkenjük a meggyes túrókrémmel, és feltekerjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó diétás, édes sütemény, gluténmentes, piskóta, szénhidrát-csökkentett, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating