Piskótatekercs túróból
Piskótatekercs túróból
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 darab tojás
- 250 gramm tehéntúró
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3 evőkanál eritrit
- 1 csipet só
A krémhez:
- 250 gramm tehéntúró
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 150 gramm meggy magozva, lehet mirelit is
- 3 evőkanál eritrit
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet só
Instrukciók
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, fahéjjal, belekeverjük az áttört túrót és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a túrós masszához. Sütőpapírral bélelt tepsin egyenletesen elkenjük.
- 150 C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A kimagozott meggyet összefőzzük 3 evőkanál eritrittel, a fahéjjal, és miután kihűlt, összekeverjük az áttört túróval, sóval és a joghurttal. Miután a tészta langyosra hűlt, megkenjük a meggyes túrókrémmel, és feltekerjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)