Sign In

Receptek

Póréhagyma-krémleves 2.

 

Póréhagyma-krémleves 2.

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 szál póréhagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 darab fehérrépa
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál
  • 1 darab húsleveskocka
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál citromlé

Instrukciók
 

  • A póréhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, miután megtisztítottuk, megmostuk, felaprítottuk, 8-10 percig pároljuk az olajon, majd felöntjük 1200 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Miután felforrt, lefedve, kis lángon puhára pároljuk a zöldségeket.
  • Lehúzzuk a tűzről, botmixerrel pürésítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük, majd pár perc forralással besűrítjük. Ha szükséges, még megsózzuk, és a citromlével pikánsra ízesítjük. Nem túl forrón, lehetőleg csészében tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, krémleves, leves, póréhagyma

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating