Póréhagyma-krémleves 2.
Póréhagyma-krémleves 2.
Hozzávalók
- 2 szál póréhagyma
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 teáskanál só
- 1 darab húsleveskocka
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál citromlé
Instrukciók
- A póréhagymát, a sárgarépát és a fehérrépát, miután megtisztítottuk, megmostuk, felaprítottuk, 8-10 percig pároljuk az olajon, majd felöntjük 1200 ml vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát. Miután felforrt, lefedve, kis lángon puhára pároljuk a zöldségeket.
- Lehúzzuk a tűzről, botmixerrel pürésítjük. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, a leveshez öntjük, majd pár perc forralással besűrítjük. Ha szükséges, még megsózzuk, és a citromlével pikánsra ízesítjük. Nem túl forrón, lehetőleg csészében tálaljuk.