Puncsos-kókuszos szelet
Puncsos-kókuszos szelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 250 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
- 250 ml tejföl
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 gramm sütőpor
A kókuszos golyóhoz:
- 200 ml víz
- 200 gramm tejpor
- 100 gramm cukor
- 150 gramm kókuszreszelék
A krémhez:
- 3 csomag puncs főzős pudingpor
- 800 ml tej
- 6 evőkanál cukor
- 50 gramm vaj
Instrukciók
- A kókuszos részhez a vizet forraljuk fel a cukorral, majd keverjük bele a tejport és a kókuszreszeléket. Hűtsük ki, és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük fagyasztószekrénybe.
- A tésztához keverjük habosra a margarint a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport. Öntsük a felét kivajazott, közepes méretű tepsibe.
- A maradékhoz adjuk hozzá a kakaóport, és öntsük a fehér tésztára. Süllyesszük bele a fagyasztott golyókat. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig.
- A tejben főzzük fel a pudingporokat a cukorral, és amikor langyosra hűlt, keverjük bele a vajat, és a még forró tésztára öntsük rá, majd mintázzuk kedvünk szerint.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)