Sign In

Receptek

Puncsos-kókuszos szelet

 

Puncsos-kókuszos szelet

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 200 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 250 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
  • 250 ml tejföl
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 12 gramm sütőpor

A kókuszos golyóhoz:

  • 200 ml víz
  • 200 gramm tejpor
  • 100 gramm cukor
  • 150 gramm kókuszreszelék

A krémhez:

  • 3 csomag puncs főzős pudingpor
  • 800 ml tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 50 gramm vaj

Instrukciók
 

  • A kókuszos részhez a vizet forraljuk fel a cukorral, majd keverjük bele a tejport és a kókuszreszeléket. Hűtsük ki, és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük fagyasztószekrénybe.
  • A tésztához keverjük habosra a margarint a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a tejet, a lisztet és a sütőport. Öntsük a felét kivajazott, közepes méretű tepsibe.
  • A maradékhoz adjuk hozzá a kakaóport, és öntsük a fehér tésztára. Süllyesszük bele a fagyasztott golyókat. 180 C-ra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig.
  • A tejben főzzük fel a pudingporokat a cukorral, és amikor langyosra hűlt, keverjük bele a vajat, és a még forró tésztára öntsük rá, majd mintázzuk kedvünk szerint.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, kókusz, puncs

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating