Rebarbarás pite
Rebarbarás pite
Hozzávalók
- 100 gramm rizsliszt
- 4 evőkanál cukor vagy édesítő
- 100 gramm kókuszreszelék
- 250 gramm rebarbara
- 50 gramm vaj vagy kókuszzsír
- 100 ml tej vagy kókusztej
- 2 darab tojás
- 6 gramm sütőpor
Instrukciók
- A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is a rebarbara kivételével, és robotgéppel összedolgozzuk.
- A rebarbarát megmossuk, a szálkás részt lehúzzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk, és belekeverjük vagy rászórjuk a tésztára.
- A tésztát egy kivajazott, kilisztezett kisebb méretű tepsibe (18x24cm) öntjük, és 20-25 perc alatt 180 C fokon megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)