Sign In

Receptek

Rizskenyér zöldfűszerekkel

 

Rizskenyér zöldfűszerekkel

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Kenyér receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm rizsliszt
  • 100 ml tej
  • 150 ml víz
  • 20 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 darab tojás
  • 2 teáskanál útifűmaghéj vagy xantán gumi
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított oregáno
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál pirított hagyma
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, majd minden hozzávalót összekeverünk.
  • Nem kell dagasztani, egy elég híg massza lesz. Miután mindent összekevertünk, 1 óra hosszat pihentetjük langyos helyen.
  • Kiolajozunk, kilisztezünk egy 25x12cm-és sütőformát.
  • A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  • A masszát 40-50 percig sütjük lefedve, és ha kész, még 15 percet bent hagyjuk a sütőben, hogy megszívja magát!
  • Szépen szeletelhető, de egy kicsit morzsálódik.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, rizs, zöldfűszerek

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating