Rizskenyér zöldfűszerekkel
Rizskenyér zöldfűszerekkel
Hozzávalók
- 250 gramm rizsliszt
- 100 ml tej
- 150 ml víz
- 20 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 50 ml olaj
- 1 darab tojás
- 2 teáskanál útifűmaghéj vagy xantán gumi
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított oregáno
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál pirított hagyma
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
Instrukciók
- Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral, majd minden hozzávalót összekeverünk.
- Nem kell dagasztani, egy elég híg massza lesz. Miután mindent összekevertünk, 1 óra hosszat pihentetjük langyos helyen.
- Kiolajozunk, kilisztezünk egy 25x12cm-és sütőformát.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- A masszát 40-50 percig sütjük lefedve, és ha kész, még 15 percet bent hagyjuk a sütőben, hogy megszívja magát!
- Szépen szeletelhető, de egy kicsit morzsálódik.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)