Sign In

Receptek

Rizslisztes-zabpelyhes zsemle

 

Rizslisztes-zabpelyhes zsemle

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 9 db

Hozzávalók
  

  • 20 gramm friss élesztő
  • 100 ml víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 gramm útifűmaghéj
  • 150 ml víz
  • 150 gramm rizsliszt
  • 50 gramm teljes kiőrlésű cirokliszt vagy rizsliszt
  • 50 gramm gluténmentes zabpehely
  • 2 csapott teáskanál
  • 90-100 ml víz
  • 2 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a 100 ml langyos vízben.
  • Az útifűmaghéjat beáztatjuk a szintén langyos 150 ml vízbe.
  • A liszteket, a zabpelyhet és a sót egy nagy műanyagtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a megkocsonyásodott útifűmaghéjat, a felfuttatott élesztőt, 1 evőkanál olajat, és apránként a maradék vizet, és egy fakanállal jól összekeverjük.
  • Nem kell dagasztani, csak keverni. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óra hosszat kelesztjük.
  • Miután megkelt, olajos kézzel teniszlabdányi golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
  • Forró, 200-220 C fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pékáru, rizsliszt, zabpehely, zsemle

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating