Rizslisztes-zabpelyhes zsemle
Rizslisztes-zabpelyhes zsemle
Hozzávalók
- 20 gramm friss élesztő
- 100 ml víz
- 1 teáskanál cukor
- 15 gramm útifűmaghéj
- 150 ml víz
- 150 gramm rizsliszt
- 50 gramm teljes kiőrlésű cirokliszt vagy rizsliszt
- 50 gramm gluténmentes zabpehely
- 2 csapott teáskanál só
- 90-100 ml víz
- 2 evőkanál étolaj
Instrukciók
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a 100 ml langyos vízben.
- Az útifűmaghéjat beáztatjuk a szintén langyos 150 ml vízbe.
- A liszteket, a zabpelyhet és a sót egy nagy műanyagtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a megkocsonyásodott útifűmaghéjat, a felfuttatott élesztőt, 1 evőkanál olajat, és apránként a maradék vizet, és egy fakanállal jól összekeverjük.
- Nem kell dagasztani, csak keverni. Letakarjuk, és langyos helyen 1 óra hosszat kelesztjük.
- Miután megkelt, olajos kézzel teniszlabdányi golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket.
- Forró, 200-220 C fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)