Rokfortos mézes szilva
Rokfortos mézes szilva
Hozzávalók
- 1000 gramm szilva
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 2 darab tojás
- 160-180 ml félédes fehérbor
- 1/2 mokkáskanál só
- 5 ml napraforgóolaj a sütéshez
A tetejére:
- 2 ml görög joghurt
- 3-4 evőkanál méz
- 50 gramm rokfortsajt
Instrukciók
- A lisztet a tojások sárgájával, a sóval és a borral sima, aránylag elég sűrű tésztává keverjük. 20 percig állni hagyjuk.
- Közben a szilvákat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A fél szilvákat a boros masszába mártjuk, majd bő, forró olajban 3-4 perc alatt kisütjük.
- A masszának olyan sűrűnek kell lennie, hogy ne folyjon le könnyen a gyümölcsről, hanem tapadjon rá. Miután beletettük a forró olajba, azonnal fordítsuk meg, mert utána már nem fogjuk tudni megfordítani, vissza fog fordulni magától.
- A megsütött bundás szilvákat papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. Tálaláskor egy kevés joghurtot teszünk a bundások tetejére, mézzel megcsorgatjuk, majd rokfortsajtot reszelünk rá.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)