Ropi zabpehelylisztből
Ropi zabpehelylisztből
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm zabpehelyliszt jelölten gluténmentes
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 4 gramm sütőpor
- 250 gramm kefir
- 2 darab tojás M-es
- 80 ml napraforgóolaj
A szóráshoz:
- 1 teáskanál dekor só
- 1 evőkanál szezámmag
Instrukciók
- A zabpehelylisztet összekeverjük a sóval, a fűszerpaprikával és a sütőporral. 200 g kefirt összekeverünk a tojásokkal, majd a liszthez öntjük, és jól összedolgozzuk csomómentesre, különben nem lehet majd kinyomni a habzsákból. Hozzáöntjük az olajat is, azzal is jól összekeverjük.
- Egy kicsit hagyjuk pihenni, hogy a liszt felszívja a nedvességet, majd még annyi kefirt adjunk hozzá, hogy kb. galuskatészta állagú legyen, és ha kicseppentünk belőle, ne terüljön el, hanem tartsa a formáját.
- Sütőpapírral borított sütőlemezre vékony, ropi vastagságú csíkokat nyomunk habzsákból, vagy vastagabb műanyagzacskóból, aminek a sarkára egy kicsi lyukat vágunk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor vegyük ki a sütőből, amikor már kicsit pirul a széle, és már nem puha a teteje, különben nem fog ropogni.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)