Sign In

Receptek

Ropogós csipkeostya

 

Ropogós csipkeostya

Elkészítési idő 20 perc
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 adag

Hozzávalók
  

  • 40 gramm rizsliszt
  • 200 ml víz
  • 40 ml napraforgóolaj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 1 csipet őrölt fekete bors vagy fokhagymapor

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe öntjük, és botmixerrel alaposan összekeverjük.
  • Közben egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk közepesen erős lángon, majd egy keveset a serpenyőbe öntünk a masszából.
  • Addig kell sütni, amíg az összes víz elpárolog. Ne öntsük vastagon, mert akkor nem lesz csipkeszerű, bár úgy sem rossz, ha kellően ropogósra sütjük.
  • A sütés végeztével a fölösleges olajat öntsük ki a serpenyőből, az ostyát csúsztassuk konyhai papírtörlőre, de óvatosan, mert nagyon törékeny. A következő adag sütése előtt egyet keverjünk a botmixerrel, hogy az olaj ne váljon ki.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, ostya, ropogós, ropogtatnivaló

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating