Ropogós csipkeostya
Ropogós csipkeostya
Hozzávalók
- 40 gramm rizsliszt
- 200 ml víz
- 40 ml napraforgóolaj
- 1/4 mokkáskanál só
- 1 csipet őrölt fekete bors vagy fokhagymapor
Instrukciók
- A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe öntjük, és botmixerrel alaposan összekeverjük.
- Közben egy nagyobb, tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk közepesen erős lángon, majd egy keveset a serpenyőbe öntünk a masszából.
- Addig kell sütni, amíg az összes víz elpárolog. Ne öntsük vastagon, mert akkor nem lesz csipkeszerű, bár úgy sem rossz, ha kellően ropogósra sütjük.
- A sütés végeztével a fölösleges olajat öntsük ki a serpenyőből, az ostyát csúsztassuk konyhai papírtörlőre, de óvatosan, mert nagyon törékeny. A következő adag sütése előtt egyet keverjünk a botmixerrel, hogy az olaj ne váljon ki.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)