Sign In

Receptek

Rumos-diós hókifli – rizslisztből

 

Rumos-diós hókifli - rizslisztből

Elkészítési idő 1 óra 10 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 14 db

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 100 gramm Rama margarin
  • 250 gramm rizsliszt
  • 50 gramm mandulaliszt
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 50 ml víz
  • 6 gramm sütőpor
  • 50 gramm porcukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 1-2 evőkanál joghurt ha szükséges

A töltelékhez:

  • 200 gramm darált dió
  • 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 50 ml rum vagy aroma

A tetejére:

  • 1 darab tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 2 evőkanál színes díszítőcukor

Instrukciók
 

  • Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A rizslisztet és a mandulalisztet összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, a reszelt citromhéjat, és a tojással, a kocsonyás útifűmaghéjjal, és annyi joghurttal gyúrjuk össze, hogy egy könnyen gyúrható, formázható tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagolva, minimum 30 percre, betesszük a hűtőbe.
  • A diót ledaráljuk, majd összekeverjük annyi lekvárral, és a rummal, hogy ne folyós, hanem kicsit szilárdabb állagú legyen.
  • A 30 perc letelte után rizsliszttel beszórt gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk, 7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, a tészta közepére teszünk egy kis teáskanálnyi tölteléket, félbehajtjuk, és kifliformára igazítjuk.
  • Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, a tejes tojássárgájával lekenjük, a színes cukorral megszórjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó dió, diós, édes sütemény, gluténmentes, hókifli, rizsliszt, rum, rumos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating