Rumos-diós hókifli – rizslisztből
Rumos-diós hókifli - rizslisztből
Hozzávalók
A tésztához:
- 100 gramm Rama margarin
- 250 gramm rizsliszt
- 50 gramm mandulaliszt
- 10 gramm útifűmaghéj
- 50 ml víz
- 6 gramm sütőpor
- 50 gramm porcukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 1 darab tojásfehérje
- 1/2 darab citrom reszelt héja
- 1-2 evőkanál joghurt ha szükséges
A töltelékhez:
- 200 gramm darált dió
- 4-5 evőkanál sárgabaracklekvár
- 50 ml rum vagy aroma
A tetejére:
- 1 darab tojássárgája
- 1 evőkanál tej
- 2 evőkanál színes díszítőcukor
Instrukciók
- Az útifűmaghéjat beáztatjuk a vízbe, és félretesszük, amíg megkocsonyásodik. A rizslisztet és a mandulalisztet összekeverjük, elmorzsoljuk a hideg margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, a reszelt citromhéjat, és a tojással, a kocsonyás útifűmaghéjjal, és annyi joghurttal gyúrjuk össze, hogy egy könnyen gyúrható, formázható tésztát kapjunk. A tésztát fóliába csomagolva, minimum 30 percre, betesszük a hűtőbe.
- A diót ledaráljuk, majd összekeverjük annyi lekvárral, és a rummal, hogy ne folyós, hanem kicsit szilárdabb állagú legyen.
- A 30 perc letelte után rizsliszttel beszórt gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk, 7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, a tészta közepére teszünk egy kis teáskanálnyi tölteléket, félbehajtjuk, és kifliformára igazítjuk.
- Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, a tejes tojássárgájával lekenjük, a színes cukorral megszórjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)