Sign In

Receptek

Sajtleves fehérborral

 

Sajtleves fehérborral

Elkészítési idő 25 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm edami sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 30 gramm vaj
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt
  • 800 ml húsleves (leveskockából vagy ételízesítőből is jó)
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 darab tojássárgája
  • 100 ml tejföl
  • 100 ml tejszín

Instrukciók
 

  • 15dkg sajtot lereszelünk, a többit apró kockára vágjuk. A felolvasztott vajon megfuttatjuk a lisztet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd apránként, folytonosan kevergetve, felöntjük a húslevessel.
  • Fűszerezzük a borssal, szerecsendióval, ízesítjük a fehérborral. Felforraljuk, pár percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor beletesszük a reszelt sajtot, és kevergetve addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.
  • A tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel, a tejszínnel és egy kevés forró levessel, majd az egészet a fazékba öntjük, és ezzel dúsítjuk a levest, végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  • Tálaláskor a tányérba teszünk a kockára vágott sajtból, és rámerjük a forró levest. Fokhagymás pirítóst kínálunk hozzá. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó fehérbor, gluténmentes, leves, sajtleves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating