Sajtos csiga 2. (omlós)
Sajtos, omlós csiga 2.
Hozzávalók
A tésztához:
- 200 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 50 gramm kukoricaliszt
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 150 gramm vaj
- 6 gramm sütőpor
- 1 teáskanál só
- 100 ml tej
A sajtkrémhez:
- 150 gramm vaj
- 1/4 mokkáskanál só
- 1/2 teáskanál fűszerpaprika
- 150 gramm reszelt trappista sajt
Instrukciók
- A lisztet, sütőport, sót összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, majd addig gyúrjuk, amíg a liszt felveszi az összes nedvességet, és egy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát 2 részre osztjuk.
- A sajtkrémhez valókat addig keverjük, amíg egy könnyen keverhető masszát nem kapunk.
- Az egyik tésztagombócot kinyújtjuk egy kb. 20x30-as téglalappá, rákenjük a sajtkrémet, majd óvatosan feltekerjük. Nekem egy kicsit tört a tészta, de a végeredményen nem látható.
- Kinyújtjuk a másik tésztalapot is, megkenjük, feltekerjük, majd mindkét rudat egy tálcára helyezzük, fóliával letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap elővesszük, és kb. 1cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
- Nem ropogós, hanem inkább omlós, és a sajt egy kicsit kiolvadt a tésztából, de összességében nagyon finom lett.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)