Sign In

Receptek

Sajtos csirkemell – sütőben sütve

 

Sajtos csirkemell - sütőben sütve

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 600 gramm csirkemellfilé
  • 1 darab citrom leve
  • 1 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 80 gramm reszelt parmezánsajt
  • 2-3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
  • 3-4 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • A csirkemellet vékonyabb, kisebb szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük, rálocsoljuk a citrom levét, és pihenni hagyjuk 30 percig.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk a reszelt parmezán 1/3 részével. A hússzeleteket lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit megmártjuk az olajban, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és a tepsibe rakosgatjuk őket.
  • A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig, majd 5 percig grill fokozaton sütjük.
  • Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert nagyon hamar kiszárad a hús. Tetszőleges körettel és friss salátával tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkemell, gluténmentes, sajtos, sütőben sült

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating