Sajtos csirkemell – sütőben sütve
Sajtos csirkemell - sütőben sütve
Hozzávalók
- 600 gramm csirkemellfilé
- 1 darab citrom leve
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 80 gramm reszelt parmezánsajt
- 2-3 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
- 3-4 evőkanál étolaj
Instrukciók
- A csirkemellet vékonyabb, kisebb szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük, rálocsoljuk a citrom levét, és pihenni hagyjuk 30 percig.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk a reszelt parmezán 1/3 részével. A hússzeleteket lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, kicsit megmártjuk az olajban, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és a tepsibe rakosgatjuk őket.
- A tetejüket megszórjuk reszelt sajttal, és 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig, majd 5 percig grill fokozaton sütjük.
- Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert nagyon hamar kiszárad a hús. Tetszőleges körettel és friss salátával tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)